Potatis och ketchup

Jag kommer helt allvarligt att komma tillbaka till Kalmaret med skörbjugg. Min diet består av bröd, kaffe, potatis och ketchup. Och snickers. Måste börja banta.

Ligger ankrad utanför Antwerpen nu. Jag var iland i Rouen, och var hysteriskt road av att åka taxi. Kändes bra att börja vänja mig vid land igen.

Jag ska kanske mönstra av i Antwerpen. Eller i Immingham. Eller i Grangemouth. Eller i Göteborg. Man kan säga att jag vet inte så noga, mer än att det inte är allt för långt borta nu! Jag vill hem nu. Försöker sova bort dagarna, för att tiden ska gå fortare. Men då blir jag vaken på nätterna istället. Orkar faktiskt inte göra så mycket vettigt, försökte träna i förrgår, men då dansade de svarta prickar för ögonen och jag började blöda näsblod. Igen.

ONE week to go!

Jag har varit ombord på Bro Atland i nio veckor. Om det blir som det ska bli, åker jag hem om en. Just nu går vi mot Rouen i Frankrike men det är tveksamt om vi kommer gå till kaj. En av de två styrmaskinerna fungerar inte som den ska och det är för riskabelt att gå upp i floden (som jag inte kommer på vad den heter) med bara en styrmaskin.

I måndags tog jag en promenad in till St Petersburg. Det tog en stund bara att komma utanför terminalområdet, och sedan en timma att komma in till stan. Eller utkanten av stan kanske jag ska säga.. Hann inte så långt som till de centrala delarna, men såg massa skabbiga hus, sura ryska tanter, plogbilar som ignorerade snön, och lastbilar från förra århundradet. Några fulla, nersupna ryssar såg jag också. Jag köpte snickers.

Jag fick skäll av en vakt när vi kom tillbaka. Råkade ta ett kort med mobilen på båten. Tydligen ganska olagligt. Men om man ler och ser tillräckligt dum och oförstående ut så kan man komma undan, till och med en rysk vakt.

I Ryssland var det kallt. Och mycket snö. Men det måste ha varit en annan sorts snö, för den var inte vit, och inte grå. Den var svart.

Har bytt vakt till 4-8 och 16-20. Eftersom de är mörkt de timmarna så blir det inte mycket gjort ute på däck, så jag kör båt istället. Och faktiskt så är det riktigt kul!

RSS 2.0